Winnaar ISIAQ.nl Studentenbeurs

Gepubliceerd op: 17 mei 2021

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer een oproep gedaan voor inzendingen van studentenprojecten (HBO, Universiteit) waarin onderzoek is gedaan op het gebied van het binnenmilieu (in de breedste zin van het woord). De inzendingen maken kans op een ISIAQ,nl Studentenbeurs, waarmee ze op kosten van ISIAQ.nl de Healthy Buildings Europe conferentie mogen bezoeken.

Alle begin is lastig, maar als bestuur waren wij heel blij met de twee mooie inzendingen die we hebben mogen ontvangen. Na wijs beraad, met terugkoppeling van onze ere-leden is als winnaar uit de bus gekomen:

Bouke Boegheim, met zijn studie naar de relatie tussen mentale gezondheid en het binnenmilieu in de thuiswerk omgeving. Heel actueel in deze tijd. Het abstract van zijn studie is hier te vinden.

Proficiat Bouke! Het is de bedoeling dat Bouke zijn werk gaat presenteren op Healthy Buildings 2021 Europe. Het abstract is inmiddels goedgekeurd Helaas is de conferentie dit jaar online. Hij zal ook spreken op ons eigen ISIAQ.nl symposium dat op 22 april wordt gehouden!

Vanwege het feit dat er sprake is van een online conferentie, hebben we als bestuur besloten ook de andere inzending de mogelijkheid te geven om aan de conferentie deel te nemen. In dit geval was dit het werk van twee studentes van de Avans Hogeschool:

Janneke de Kort en Luca van Ekeren, met hun studie de gezonde woning van de toekomst. Het abstract van hun studie vind je hier.

Proficiat Janneke en Luca! Ook zij hebben een abstract ingediend om hun werk straks te kunnen presenteren, Dat abstract is nog onder review. 

Omdat de Healthy Buildings Europe conferentie 2-jaarlijks plaatsvindt zal de ISIAQ.nl studentenbeurs ook iedere 2 jaar worden uitgereikt. Voor de volgende ronde dingen dus studentenprojecten mee die in de periode van 1 november 2020 – 1 november 2022 zijn afgerond (de data enigszins afhankelijk van de data van de conferentie). Kent u projecten die hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen. Laat het ons weten of informeer diegene direct!