(T)huis in de toekomst: woning en welzijn in een opwarmend klimaat

fan summer cool
Gepubliceerd op: 16 juli 2024

Een ISIAQ.nl symposium in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam

donderdag 4 juli 2024 – 13.30 uur start, inloop met koffie en thee vanaf 13.00 uur 
Klimaatverandering heeft een grote impact op onze leefomgeving, ons welzijn en onze gezondheid. Zo hebben we in 2050 bijna twee keer zoveel tropische dagen als nu. Oververhitting van onze woningen zal daarom een steeds groter probleem worden. Dit symposium focust zich op ons thuis in deze toekomst: de woning. Hoe beïnvloedt een opwarmend klimaat de temperatuur in onze woningen? Welk effect heeft dit op onze gezondheid en wat kunnen wij doen om onze woningen koel te houden?

Tijdens het symposium zullen onderzoekers en experts uit het werkveld vertellen over de oorzaken en oplossingen voor hitte in woningen op drie schaalniveaus:

  • Gebied: welk effect hebben het stedelijk klimaat en de inrichting van de publieke ruimte op hitte in de woning?
  • Gebouw: welke woningen zijn het meest kwetsbaar voor oververhitting en hoe ontwerp je een koele woning?
  • Gebruiker: wat kunnen gebruikers zelf doen om de woning koel te houden en welk effect heeft hitte op hun gezondheid en welzijn?

Het symposium wordt gezamenlijk georganiseerd door Centre of Expertise City Net Zero van de Hogeschool van Amsterdam en de vereniging ISIAQ-NL: the International Society of Indoor Air Quality and Climate.

Het symposium is gratis, maar aanmelden is verplicht voor deelname.

Meer informatie over het programma en de registratie is te vinden op de volgende website (van de Hogeschool van Amsterdam): https://citynetzero4juli2024.event-hva.nl/.